moxa-therapie
veilig

zelf doen

 

 

Jouw baby ligt in stuitligging. Jouw verloskundige heeft moxatherapie geadviseerd. Met moxatherapie draait jouw baby zelf uit stuitligging door het gebruik van moxa sticks. 

Maak gebruik van de kracht en rijkdom van Moeder Natuur en vertrouw op eeuwenoude Chinese Geneeskunde. 

Jouw baby ligt in stuitligging en jij wil dat jouw baby uit stuit draait. Met moxatherapie kun je dit thuis doen. Veilig en vertrouwd. 

Flip that baby upside down! 

Moxa Therapie voor Stuitligging: Een Natuurlijke Oplossing

Stuitligging kan voor veel aanstaande moeders een bron van zorg zijn. Gelukkig biedt moxa therapie een natuurlijke oplossing. Deze eeuwenoude Chinese geneeswijze, vaak simpelweg “moxa” genoemd, maakt gebruik van speciale moxa sticks om specifieke punten op het lichaam te verwarmen.

 

Laat de ligging van jouw kindje geen extra stress opleveren. Door gebruik te maken van moxa sticks gaat jouw kindje uit zichzelf draaien. Uit stuit, naar hoofdligging. Veilig, zonder gevaar. Wetenschappelijk bewezen!

 

wat is moxa therapie?

Moxa therapie stamt af van traditionele Chinese geneeskunde en is een techniek waarbij een moxa stick, gemaakt van het gedroogde kruid Artemisia vulgaris, wordt aangestoken om warmte te genereren. Deze warmte wordt vervolgens gericht door de moxa sticks op specifieke acupunctuurpunten op het lichaam.

Als je kindje in stuitligging ligt, is je zorgverlener meestal afwachtend. De meeste kindjes draaien namelijk zelf uit stuitligging. Als je 32 weken zwanger bent, wordt de kans dat je kindje uit zichzelf draait steeds kleiner. 

Moxatherapie helpt om jouw baby zelf te laten draaien uit stuitligging. Met behulp van moxa sticks doe jij dit gewoon thuis. Het is veilig en is fijn om te doen. Jouw kindje kan zelf naar stuitligging draaien, dus ook zelf terug draaien. 

 

Renee Verhoek

Waarom kiezen voor ons videopakket met moxa sticks:

 • Leer de juiste technieken om moxa therapie voor stuitligging effectief toe te passen.
 • Ontdek hoe jemoxa sticks correct gebruikt en je ontvangt ze de volgende dag al thuis!
 • Begrijp wanneer het veilig is om moxa therapie zelf te doen en wanneer je extra voorzichtig moet zijn.
 • Je ontvangt ook 3 waardevolle oefeningen om je baby uit stuit te draaien.
 • Krijg toegang tot een speciale ontspanningsmeditatie die niet alleen jou helpt te ontspannen, maar ook je baby kan helpen draaien.
 • Verdiep je kennis met twee extra ontspanningsmeditaties voor algehele rust en welzijn.
 • Ook ontvang je een uitgebreide hand-out zodat je ook alles kunt nalezen.
 • Je hebt jouw hele zwangerschap toegang tot het consult.
Renee Verhoek

ik leg in deze KORTE video uit HOE MOXATHERAPIE JOU HELPT

moxa-therapie

  Wist jij dat je de kans met 32% vergroot dat je kindje draait als je gebruikt maakt van moxa-therapie?

Onderdeel van het consult is daarom het gebruik van moxa sticks. Een moxa stick is een natuurlijke kruidenstick afkomstig uit de Chinese geneeswijze. Het gebruik van de moxastick is eenvoudig, kent geen enkel risico en is dus super succesvol.

Het gebruik van moxa-therapie wordt al jarenlang ingezet bij zwangere vrouwen met een baby in stuit. Je vindt hier een wetenschappelijk stuk, mocht je dat leuk vinden om te lezen. 

Renee Verhoek

direct starten met moxa-therapie

 Moxa therapie ervaringen van talloze vrouwen hebben aangetoond dat deze techniek kan helpen bij het draaien van hun baby in de juiste positie voor de bevalling. Of je nu een beginner bent of al bekend bent met moxa sticks om de stuitligging zelf te laten draaien, dit pakket is ontworpen om je kennis en vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Bovendien zijn al onze video’s in het Nederlands gesproken en ondertiteld, waardoor ze toegankelijk zijn voor iedereen. Met deskundige begeleiding en duidelijke instructies ben je in goede handen.

Wacht niet langer. Duik dieper in de wereld van moxa behandeling en moxasticks en geef jezelf de beste kans op een soepele en natuurlijke bevalling. Krijg vandaag nog toegang tot dit waardevolle pakket!

Renee Verhoek

Door het volgen van het online consult kan jouw kindje draaien. En creëer jij ruimte in je bekken. Daardoor kan ik met nog meer succes, straks een versie verrichten als je kindje niet gedraaid is. 

CLAIRE – VERLOSKUNDIGE & VERSIEKUNDIGE (DRAAIT DE BABY MET EEN VERSIE)

In de zwangerschap van mijn derde kindje hebben de stuit en ontspanningshypnoses me enorm geholpen om in slaap te vallen en minder te piekeren over de stuitligging. Door er bewust mee bezig kwam er vertrouwen dat ik er zelf mee aan de slag kon.

Elke avond luisterde ik naar de hypnose. Het gaf me kracht en focus om te blijven geloven dat mijn baby zelf de draai kon maken want dat kon hij ook. Ivm mijn derde zwangerschap was er meer ruimte en ging de baby van dwars naar stuit, naar hoofd en weer terug.

De oefeningen zijn fijn om meer ruimte te creëren in het bekken om de baby de uitnodiging te geven zelf de draai te maken. De video’s zijn duidelijk en professioneel opgenomen. Ik kan het iedereen aanraden om met moxa aan de slag te gaan. Happy head down baby vibes voor alle mama’s waarvan de baby in stuit ligt.

ANNELIES – FOUNDER OF MAMALOGISCH

Ik was 34 weken en kwam erachter dat mijn zoontje in stuit lag. Als hij niet zou draaien voor 36 weken kreeg ik een versie en daarna een keizersnede. Tot mijn grote verrassing bleek mijn zoontje snel gedraaid nadat ik startte met de oefeningen! Renee is enorm behulpzaam en deskundig.

MYRNA

JIJ HEBT INVLOED OP JOUW BEVALLING.
DRAAI JE KINDJE ZELF

WAAROM KIES JIJ VOOR DIT CONSULT?

 • Omdat jij zelf regie wilt hebben over de ligging van je kindje
 • Omdat jij geen versie of keizersnede wilt
 • Omdat jij graag een pakket bomvol kennis en liefde wilt ontvangen
 • Omdat jij jezelf en je baby een natuurlijke draai gunt

VEELGESTELDE VRAGEN

Dummy
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Is zelf draaien wel veilig, gaat de navelstreng niet om de nek?

Het is volledig veilig. Jouw baby draait maandenlang in jouw buik. Koppeltje duiken, draaien, alles kan. De navelstreng is gemaakt van een sterke gelei. Jouw baby kan veilig draaien, zonder dat dit gevolg heeft voor de navelstreng!

Kan ik ook naar een acupuncturist?

Tuurlijk kan dat! Die doet precies hetzelfde als je bij mij leert. Je krijgt bij mij 7 moxasticks thuisgestuurd en kan dus ook direct starten. Vaak als je naar een acupuncturist of voetreflex wil, moet je een afspraak maken. Terwijl, als je kindje in stuit ligt, wil je direct starten. Maar je leert bij ons allebei exact hetzelfde!

Kan ik het consult ook doen als ik langer dan 34 weken zwanger ben?

Ja natuurlijk! Als je start tussen de 32&34 weken dan is de kans dat je kindje draait 80%. Start je later, dan is je kans iets kleiner.

Kan ik het consult ook doen als ik alleenstaande ben?

Zeker! Ik leg in elke video uit hoe je de oefeningen en de moxatherapie zelf kunt doen en hoe je het kunt doen als je een partner hebt. 

Zijn er contra indicaties?

Voor de moxatherapie zijn er GEEN contra indicaties.
Je ontvangt ook 3 waardevolle oefeningen. En daar zijn 2 oefeningen met verschillende contra indicaties. Dit vertel ik ook in het consult. De contra indicaties zijn:

 • je hypermobiel bent (oefening 1)
 • een voorliggende placenta hebt waardoor je regelmatig bloedingen hebt (oefening 1) 
 • je een hoge of extreem lage bloeddruk hebt (oefening 2)
 • je last hebt van glaucoom, een oogziekte (oefening 2)
 • je last hebt van hartproblemen (oefening 2)
 • je kans hebt op een beroerte (oefening 2)
 • je zoveel vruchtwater hebt dat je wekelijks wordt gecontroleerd door je zorgverlener (oefening 2)

Heb je een van de contra indicaties? Dan kun je dus 1 en maximaal 2 oefeningen niet doen. De overige oefeningen kun je wel gewoon doen. 

Twijfel je? Neem dan contact met me op of vraag het aan je verloskundige of gynaecoloog!

Heb jij een vraag of wil je iets weten?
je bent welkom!

Ik reageer binnen 24 uur op jouw berichtje. Je mag mij natuurlijk ook appen of bellen. Kies jouw manier!

Contactformulier!