De leukste
zwangerSCHAPS 
cursus

In mijn praktijk in Amstelhoek geef ik 1x per maand een eendaagse zwangerschapscursus. Jij en je partner worden in 1x volledig voorbereid op een fijne bevalling. Want zeg nu zelf, jij wil toch ook als je later 90 bent terugkijken op je bevalling en denken: “dat was een mooie dag”.

In mijn interactieve zwangerschapscursus leer je niet puffen. Je leert niet welke vormen van medische pijnbestrijding er zijn. Je leert ook niet wat je allemaal moet ondergaan.

Je leert wat jullie allemaal kunnen doen om het fijn te hebben. Om goed te kunnen ademen tijdens een wee. Je leert wat een wee überhaupt is en waarom die zo pijnlijk kunnen zijn, maar ook hoe je die pijn kunt verzachten.

wat  ga je allemaal leren?

Tijdens de eendaagse bevalcursus in Amstelhoek leer jij wat nodig is om goed te kunnen bevallen straks. Of je nu bevalt voor de eerste of de laatste keer, deze bevalcursus geeft je echt de goede tools in handen om fijn te bevallen.

FASES VAN DE BEVALLING

Hoe begint de bevalling? Je hebt toch geen idee? Ik leer het je. Hoe de bevalling zich opbouwt, wat je in elke fase kunt verwachten en wat fijn is om te doen en juist  niet.

HORMONEN TIJDENS DE BEVALLING

Hormonen. We hebben er nogal wat en vaak hebben we er last van:) Tijdens de bevalling hebben we ze ook. Leer om de hormonen effectief te benutten en daardoor invloed uit te oefenen op het verloop van de bevalling.

GOEDE ADEMHALING

Een goede ademhaling is alles behalve puffen. Dat leer je dus niet bij mij. We staan stil bij het belang van een goede ademhaling en ik laat je het verschil voelen wat fijn is en wat niet. Ik beloof je dat we niet klassikaal gaan mediteren.

PARTNER

Dit is absoluut de partnerproof cursus! Ik beloof je: hij (of zij) vindt het een toffe cursus! Als je partner weet wat hij/zij kan doen om jou echt te ondersteunen dan is je partner van onschatbare waarde. Daarom is er veel aandacht voor de rol van de partner tijdens de bevalcursus. 

HOUDINGEN

Liggend op bed? Als je wilt, moet je vooral zo bevallen. En soms is het de fijnste houding. Maar meestal is liggend bevallen niet zo gunstig. Je leert daarom wat wel fijn is en waarom dat zo is. Ook leer je fijne houdingen die je voor het persen aan kunt nemen.

WAT WIL JIJ ERVAREN?

Heb je er al echt over nagedacht? Wat jij wilt? Wat fijn is voor jou? Wat werkt en juist niet? Waar word jij rustig van of waarvan raak jij in paniek? We staan er bij stil omdat het belangrijk is voor een goed verloop van de bevalling.

VOORDELEN VAN DE CURSUS

  •  MAXIMAAL 5 STELLEN, WAARDOOR HET ALS PRIVÉ AANVOELT
  •  RUIMTE VOOR INDIVIDUELE VRAGEN
  •  ALTIJD UP-T0-DATE, WAARDOOR JE ER ECHT WAT AAN HEBT
  •  INTERACTIEF: JE ERVAART HET DIRECT!
  •  MET HANDIGE HANDOUT ALS NASLAGWERK!

Misschien wel de beste keuze die ik heb gemaakt in mijn zwangerschap! Renee is empathisch, ontzettend gezellig en enorm kundig. Zij heeft mijn blinde paniek om kunnen zetten in vertrouwen door haar coachingsskills en massagekunsten! Ook de groepscursus was heel fijn: nuchter leren om je eigen krachten te benutten rondom de bevalling. Ontzettend dankbaar voor haar begeleiding!

CYNTHIA

Zowel de groepscursus als een massage gehad bij Renee! De groepscursus was heel fijn en gaf mij echt vertrouwen in de bevalling. Wij vrouwen kunnen dit! Tevens ook veel tips meegekregen die ik echt heb meegenomen naar/in mijn bevalling. Ook mijn man vond het erg leerzaam! Daarna nog heerlijk genoten van een massage, dit moet elke vrouw zich gunnen! Inmiddels drie weken geleden bevallen van mijn dochter en over een paar weken zal deze mama zeker weer langskomen voor een postpartum massage!

MARIËLLE

Tijdens mijn eerste zwangerschap hebben wij een bevallingscursus bij Renee gevolgd. Deze was toen nog online, ivm corona. Tijdens mijn tweede zwangerschap hebben wij samen nog een privé opfriscursus van een middag gevolgd en ook meerdere (zwangerschaps)massages gehad. Wij vonden beide cursussen heel leuk en interessant. Het was op een interactieve manier gegeven wat het ook leuk en leerzaam maakte en je het beter onthoudt. Ik wilde bij de 1e al thuis bevallen, maar mijn vriend zag dit niet zo zitten. Na de cursus had hij de informatie en het vertrouwen dat we dit wel konden en dit was super fijn, ook tijdens de bevalling. Wij zijn niet voor niks weer terug gegaan naar Renee bij de tweede zwangerschap. Het is gewoon een topper en ze legt alles goed en duidelijk uit en we voelden ons echt gehoord. Een aanrader!!

STEPHANIE

eendaagse bevalcursus 

De eendaagse zwangerschapscursus geef ik elke maand in mijn praktijk in Amstelhoek. Dit liefelijke dorp is ideaal te bereiken voor alle zwangeren uit de omgeving van Uithoorn, Aalsmeer, Vinkeveen, Amstelveen, Kudelstaart, Nieuwkoop, Mijdrecht, Rijsenhout, Hoofddorp. Als jij op zoek bent naar een leuke zwangerschapcursus en je woont in de buurt van Amsterdam dan ben je hier op het juiste adres. Mijn zwangerschapspraktijk is centraal gelegen, geen parkeerkosten en bij mij leren jullie als stel echt alles wat nodig is om goed te kunnen bevallen. De zwangerschapcursus die jullie echt goed voorbereid, vind je op de grens van Utrecht en Noord-Holland. 

VEELGESTELDE VRAGEN

Dummy
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Met hoeveel weken zwangerschap volg ik de cursus?

Idealiter volg je de eendaagse zwangerschapscursus in de Ronde Venen tussen de 28&34 zwangerschapsweken. Eerder mag ook, dat is vooral fijn als je angstig bent voor de bevalling. Later mag natuurlijk ook, dan heb je alleen minder tijd om alles wat je leert te oefenen.

Ik ben alleenstaand of mijn partner wil niet mee.

Als je alleenstaand bent is er vast wel iemand die jou ondersteunt tijdens de bevalling straks. Neem diegene mee naar de cursus zodat diegene weet wat te doen in de rol van ‘partner’. 
Als je partner echt niet mee wil, dan kom je alleen. Bel mij nog eventjes dan overleggen we hierover!

Wat als ik al bevallen ben?

Dan krijg je je geld terug.  

Kan ik ook een privé cursus volgen?

 Ja, dan boek je de VIP zwangerschapscursus. De VIP cursus duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Je leest hier er meer over!

Krijg ik de cursus vergoed van mijn zorgverzekering?

Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor Doula’s en heb hierdoor een AGB-code. Hiermee kan jouw zorgverzekering mijn cursus vergoeden. In jouw aanvullende zorgverzekering staat waaraan de cursus moet voldoen. 

 

Heb jij een vraag of wil je iets weten?
je bent welkom!

Ik reageer binnen 24 uur op jouw berichtje. Je mag mij natuurlijk ook appen of bellen. Kies jouw manier!

Contactformulier!