RENEE VERHOEK

Birth, Body & Mind

Omdat jij het waard bent!

‘Op jouw manier en op jouw tempo loop je jouw reis. Ik loop graag een stukje mee om te doen waar ik goed in ben. Jou helpen. ‘

WIE BEN IK?

Ik ben Renee (1981) en moeder van Pippa (2012) & Ebba (2014).

Ik volg al mijn hele leven mijn eigen pad, ik weet niet beter dat ik altijd iets afweek van de groep. Waar de groep geheel naar links ging, bleef ik rechts. Authentiek en trouw aan mezelf zijn voor mij dan ook grote waardes. Ik heb altijd hard en veel gewerkt, had talloze bijbaantjes en was altijd maatschappelijk betrokken. Zo gek was het dus niet dat ik op mijn twintigste bij de Gemeente kwam te werken op de afdeling Sociale Zaken, alhoewel die keuze wel weer volledig haaks stond op de commerciële baantjes van mijn vrienden. Na 6 jaar ging ik bij de Sociale Verzekeringsbank werken, ik kocht mijn eerste huis, trouwde en werd moeder.
Tijdens de zwangerschap van Pippa ontstond bij mij de facinatie voor de geboortezorg. Ook daarbij liep ik uit de pas, ik wilde graag thuis en in bad bevallen. Iets wat toen echt nog niet zo genormaliseerd was. Ik beviel uiteindelijk in het ziekenhuis, ik werd ingeleid met 38 weken. Ik wilde niet, ik weet nog nog goed dat ik huilend met mijn moeder belde dat het zo ontzettend fout voelde om te moeten bevallen. Na de zwangerschap van Ebba gaf ik volledig gehoor aan de innerlijke roep om iets met de geboortezorg te gaan doen. Ik volgde de opleiding tot Doula, volgde (zwangerschaps)massage cursussen en bevallingscursussen (HypnoBirthing). Ik schreef mijn praktijk Pure Verbinding in januari 2016 bij de KvK in.
In mijn persoonlijke leven volgden een scheiding, co-ouderschap en een eigen (koop)huis. Mijn praktijk bleef ik runnen, maar ook het werk in loondienst bleef ik aanhouden. De zekerheid van het vaste salaris was als alleenstaande moeder zéér welkom. 

In mijn onderneming stond ik niet stil, ik volgde talloze workshops, seminars en opleiding. De Hypnose opleiding bij Edwin Selij (HIN) bracht weer een hele ander dimensie in mijn werk. Ik startte met de opleiding omdat ik zwangerschapstrauma met hypnose wilde oplossen. Na de eerste lesdag wist ik al dat dit zonde was het kon zoveel meer dan alleen dat. Wat een fantastische methode om mensen te verlossen van (bijna) al hun problemen. Masterclasses stoppen met Roken & De Virtuele Maagband volgden dan ook. En dat was het moment dat als natuurlijk mijn praktijk zich ging verbreden, van alleen naar zwangeren naar ook niet-zwangeren.

Ook de drang naar volledig werkzaam zijn in mijn eigen praktijk nam toe. Ik had werkweken van meer dan 60 uur, was samen met mijn meisjes én in mijn kinderloze weekend vaak te vinden op een dansvloer. Ik wist dat ik dit niet lang kon volhouden. Maart 2020 besprak ik met mijn manager dan ook mijn wens en ik kreeg de ruimte om uit te zoeken hoe ik voor mijzelf kon gaan starten. Binnen 2 weken was daar de onuitgenodigde gast Corona en moest ik mijn praktijk sluiten. Ik had zo verlangd naar rust en dat kreeg ik, hetzij op een ongewenste manier. Ik borg mijn plannen op en focuste op mijn meiden (thuisonderwijs) en op mijn werk (online). Maar ja, een ondernemer is niet te temmen, dus ik begon een nieuwe service, online een stuitconsult; Upside Down Baby en daar ging mijn hele focus in 2020 heen. Ik had al hard gewerkt, maar dit was echt next level en in januari 2021 ging ik live met mijn nieuwe website en man o man, wat smachtte ik weer naar rust en naar balans. Rust kreeg ik, maar ook nu was het ongewenst, zo werkt dat nou eenmaal; 1 week later brak ik 5 ribben en na 3 weken volgden er 2 slagaderlijke bloedingen. Ik verloor ruim 4 liter bloed van de max 4.5 liter die ik had. Het behoeft geen verdere uitleg hoe ziek ik was…Maar, ik ben volledig hersteld en ben mijn werkgever oneindig dankbaar, want ik kreeg echt alle tijd om goed te herstellen en (pas) in april 2022 was ik weer 100% aan het werk. Oneindig veel behoefte aan nieuwe kennis heb ik, dus nagenoeg net hersteld en natuurlijk begon ik toen ook weer een nieuwe opleiding, Transformational Cuppen.

In juni 2022 besprak ik opnieuw mijn wens met mijn werk om volledig voor mijzelf te ondernemen. Ik wilde niet 1,2,3 het werk verlaten, dus spraken we af dat ik per januari 2023 zou vertrekken. En zo geschiedde… finally! Het was een reis, mijn reis en alles in deze reis had ik nodig om dit te durven en te doen.

Als natuurlijk werd het toen ook tijd om mijn beide websites (Pure Verbinding & Upside Down Baby) om te zetten naar reneeverhoek.nl. I am my business, en het is tijd om me niet meer te verschuilen achter mijn praktijknamen.

Ik blijf mezelf ontwikkelen, trainingen volgen, dat vind ik zo leuk én er is zoveel op het gebied van je mind & body. Ik vind het heerlijk om met mensen bezig te zijn, om transformaties te zien en te mogen ondersteunen op het gebied van (mentale) gezondheid. Zwanger of niet zwanger. Iedereen is welkom bij mij!

Liefs,

                                        Renee

 

MIJN BELANGRIJKSTE OPLEIDINGEN & WORKSHOPS

Doula Opleiding - Utrecht

HypnoBirthing ©

Lomi Lomi massage

Holos massage

Spinning Babies (2x)

Hypnose

Stoppen met Roken (hypnose)

Virtuele Maagband (hypnose)

Transformational Cuppen

Conversationele Hypnose

Reiki

Borstvoedingsspecialist

HOE OMSCHRIJVEN ANDEREN MIJ?

Rustig, fijn, kalmerend, fijne energie.

Een hele warme en liefdevolle vrouw. Ook eerlijk en oprecht. En lekker enthousiast.

Eerlijk, gepassioneerd, spontaan, behulpzaam

Rustig, vriendelijk en geïnteresseerd. Je voelt je bij Renee op je gemak. Ze is heerlijk zichzelf, er hangt een ontspannen sfeer.

Enthousiast, fijn persoon, gedreven en veel kennis.

Renee is open, invoelend, maar ook recht door zee en heel toegankelijk. Ze heeft kennis van zaken, maar brengt dit op een hele begrijpelijke manier. Ze geeft vertrouwen is er voor de 100% als dat nodig is en heeft tijdens dit alles een gezonde dosis humor.

Eerlijk, grappig en liefdevol

Empathisch, ontzettend gezellig en enorm kundig.

Empowering, professioneel, liefdevol, praktisch.

Heb jij een vraag of wil je iets weten?
je bent welkom!

Ik reageer binnen 24 uur op jouw berichtje. Je mag mij natuurlijk ook appen of bellen. Kies jouw manier!

Contactformulier!