KRAMP IN JE KUIT TIJDENS ZWANGERSCHAP

kramp in kuit tijdens zwangerschap

Kramp in je kuiten

Word jij s ‘nachts wakker met kramp in je kuiten? Of precies op het moment dat je net in slaap valt, voel je dat de kramp erin schiet. Aaaargh! Alle hens aan dek! Ik voel je, helemaal! Kramp in je kuiten kan komen door een aantal dingen:

  • je benen hebben simpelweg meer gewicht te dragen in de zwangerschap
  • je drinkt te weinig (vocht te kort)
  • je hebt magnesium te kort
  • je bloedsdoorstroming wordt bemoeilijkt door je groter wordende baarmoeder 

Super vervelend voor jou en (eventueel) je partner. Als je s ‘nachts weer eens tegen het plafond schiet van de pijn. Maar gelukkig zijn er écht dingen die helpen tegen die vervelende kramp in je kuiten! Tijdens je zwangerschap word je al vaker wakker tijdens je slaap, hopelijk helpen de volgende tips om ervoor te zorgen dat je niet meer wakker wordt van de kramp in je kuiten tijdens je zwangerschap.

TIPS WAT JE KUNT DOEN TEGEN KRAMP IN JE KUITEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Kramp in je kuiten tijdens de zwangerschap ontstaat ook doordat je lichaam zwaarder wordt en je bloedsomloop verandert. Hier kunnen we natuurlijk niets aan veranderen.

Maar je krijgt ook kramp in je kuiten door vocht tekort:

Simpelweg meer drinken gedurende dag dus! Minimaal 1,5 en het liefst wel 2 liter vocht (water, thee) neem je tot je. Dit lijkt makkelijk, maar is het meestal niet. Mijn beste tip: s’morgens als je wakker wordt, direct een aantal glazen lauw/warm water drinken. Dat is goed voor je lijf omdat het warm water is en niet koud (dan moeten je organen zo hard werken) en omdat je in 1x veel water tot je neemt hoeft je lijf het maar 1x te verwerken. Daarnaast zorgt het ervoor dat je fris je dag start. Probeer maar eens!
Daarnaast kan het fijn zijn om een fijne bidon aan te schaffen zodat je gemakkelijk drinkt omdat je altijd water bij je hebt. Zo zie je ook goed hoeveel water je drinkt.
Nog een persoonlijke tip: Ik zet ook graag een pot thee en drink die eerst op voordat ik mijn koffie mag van mezelf en zo heb ik voordat het 12 uur is al ruim 1 liter vocht op.  

Ook krijg je kramp in je kuiten door magnesium tekort.

Ook al zit magnesium in de meeste zwangerschapsvitamines, toch krijg je te weinig binnen. Gebruik dus een fijne suppletie. Ik ben dol op de supplementen van Vitakruid. Enerzijds omdat het een Nederlands merk ik (tja, ik hou gewoon van lokale ondernemers) maar vooral (of eigenlijk omdat) het een natuurlijk supplement is, niet synthetisch. Hier lees jij meer over de kwaliteit van deze magnesium. En ook al is er nergens bewezen dat dat echt beter is, voor mij voelt het wel beter en ik voel mij ook echt anders als ik deze supplementen gebruik. Daarom verkoop ik ze ook in mijn praktijk, dus mocht je komen genieten van een zwangerschapsmassage kun je direct een potje magnesium meenemen. Anders kun je ze kopen op hun website en gebruik je de code reneeverhoek dan krijg je 10% korting en ik krijg dan ook een beetje van jouw aankoop.

En dan nog een laatste oudhollandse tip:

Leg onder je matras een stuk zeep. Dat schijnt écht te helpen! Ik kwam er pas achter na mijn zwangerschappen, anders had ik deze zeker uitgeprobeerd. Maar mijn vriendinnen bezweren dat het echt helpt…. dus probeer uit en let me know!

 

WIL JIJ GENIETEN VAN EEN ZWANGERSCHAPS MASSAGE?

Even lekker niets en ontspannen? En dat terwijl jij op JE BUIK ligt? Met 3 ervaren masseuses hebben wij 5 dagen in de week en 4 avonden plek voor jou!

MEMBERSHIP ONTSPANNEN ZWANGER

Jij verdient het om gedurende je zwangerschap extra ondersteunt te worden. Join the leuke community van zwangere vrouwen. Ontvang elke 4 weken een massage, elke 2 weken een coach call waar je naar hartelust mag sparren, elke maand een toffe masterclass en natuurlijk ontvang je extra korting op de vitamientjes van Vitakruid. Je bereidt je goed voor op de bevalling door deelname aan de bevalcursus!

BEVALCURSUS ?!

Ja, heb jij je al voorbereid? Doen hoor, want je bevalt maar 1x van dit kleine wondertje! Ik help jou en je partner in een kleine groep (5 stellen max!) en bereid jullie voor. Nuchter, gezellig, partner-proof, maar vooral leerzaam, echt helpend en zorgend dat jij echt weet wat er gebeurd zodat jij regie houdt tijdens de geboorte van jouw kindje!