GELUKKIG: BIJ STUIT NIET METEEN MEDISCH INGRIJPEN

Ik was 32 weken zwanger toen er werd ontdekt dat mijn kindje in stuit lag. Dat was wel even schrikken want om te bevallen zou ze voor het mooie met het hoofd beneden moeten liggen. Gelukkig kon ik via Renee het consult doen. Waarom gelukkig? Omdat er niet meteen medisch in gegrepen hoeft te worden, maar de natuur een handje te helpen. Door de oefeningen toe te passen was er een goede kans om haar te laten draaien. Dat vond ik fantastisch en het proberen waard!

 

NOG IN STUIT EN AL INGEDAALD MET DE BILLETJES

Drie weken later, dus met 35 weken zwangerschap moest ik weer op controle komen. Op de echo bleek dat zij nog steeds in stuit lag én met haar billetjes al ingedaald. Zij had dus achteraf onmogelijk kunnen draaien. Bij haar hadden de oefeningen helaas niet geholpen.

 

AFSPRAAK VOOR EEN VERSIE, MAAR NIET GEDAAN

Toen hebben wij toch een afspraak gemaakt voor een draaipoging in het ziekenhuis. Ik lag aan de monitor en alles was goed, maar ik voelde mij niet goed. De gedachte dat ze haar zouden draaien, dat het veel pijn zou doen en er een kleine kans is dat het toch niet goed gaat. Toen heb ik gekozen voor een geplande keizersnede. Dat gaf mij heel veel rust door deze keuze te maken. Dat ik zelf de regie had om hiervoor te kiezen!

 

KEIZERSNEDE SAMEN MET EEN DOULA

Ik keek wel tegen de keizersnede op. Gelukkig mocht mijn Doula hierbij aanwezig zijn. Zo fijn dat zij erbij was! Zij steunde mij en mijn vriend heel goed bij deze speciale gebeurtenis. Stelde vragen aan professionals om ons te helpen waar nodig. Als er onduidelijkheden waren, dan kwam zij voor ons op. Ook hielp ze mijn vriend na de geboorte door hem op te vangen.  Ik had hierdoor vertrouwen en een goed gevoel van zekerheid gekregen voor de keizersnede! Hierdoor kan ik toch nog terug kijken op een mooie (bevalling)ervaring.

 

TIP VOOR AANSTAANDE MOEDER, MET EEN KINDJE IN STUIT

Wat ik fijn vond aan het consult, is dat je heel bewust bezig bent met jezelf en je kindje in je buik. De oefeningen zijn heel goed te doen! De luisteroefeningen vond ik ook echt een toegevoegde waarde aan dit programma.

Lieve ( aankomende) moeders mocht je in zo’n positie zitten net als waar ik in heb gezeten luister naar je eigen ‘ik’ en doe wat goed voelt. Het consult is een hele mooie natuurlijke manier om je kindje te laten draaien en zeker de moeite waard!

Liefs, Juliette

foto @Photography by Cynthia Frankvoort