35 WEKEN ZWANGER EN INEENS BLEEK ZE IN EEN STUIT TE LIGGEN

Bij 35 weken was er zoals gewoonlijk een check bij de verloskundige. Toen ze de meting ging doen was daar opeens twijfel. Ik denk dat dit haar hoofdje is, voelend aan het bovenste gedeelte van mijn buik. Met de echo werd dit bevestigd. Ja hoor; in de laatste weken toch nog in stuit. Zorgen hoefde ik me nog niet te maken, volgende week zouden we wel kijken hoe ze nu lag, vertelde de verloskundige.
Ik wilde zelf niet wachten want hoe langer in stuit hoe lastiger het werd en ik werd een beetje zenuwachtig bij het idee dat mijn droombevalling niet meer mogelijk zou zijn.

Iets in mij had al een vermoeden; ik had een paar dagen ervoor een ongemakkelijk gevoel en ze was heel druk in mijn buik, wat erg apart was. Dit verklaarde een hoop dus.

 

DE BEKENDE METHODE VAN NATUURLIJK DRAAIEN

Gelukkig wist ik van de natuurlijke manier van draaien af met de methode van Renee. Ik had namelijk toevallig die week een gesprek met een klant die dit ook had gedaan en wist dus dat deze methode bestond én werkte!

Dus ik had met Renee geappt en gebeld. Zij zei, goed dat je nu niet afwacht nog een week en wel meteen in actie komt!
Omdat ze zo’n beetje om de hoek woont, kwam ze direct het pakketje afgeven en kreeg ik toegang tot de filmpjes.
Dezelfde avond gingen we nog aan de slag. De filmpjes waren super duidelijk en de oefeningen en uitleg over de moxa sticks ook.

 

ZELF VOELEN DAT DE BABY GEDRAAID IS

Eigenlijk vonden we het wel heel gezellig om dit samen te doen. Vooral de hond die even kwam kijken wat we nu toch allemaal aan het doen was; hangend op mijn kop op de bank.
Een paar dagen later had ik weer dat ongemakkelijke gevoel en dit was voor mij een bevestiging dat ze weer gedraaid was.
Yes! Want dit betekent dat ik thuis kan bevallen in bad! Mijn droom bevalling is namelijk thuis, in bad in alle rust.

Een paar dagen later was er weer controle bij de verloskundige die mij gevoel bevestigde. De kleine dame lag goed en was er helemaal klaar voor.

 

PRACHTIGE THUISBEVALLING MOGELIJK DOORDAT BABY OP TIJD DRAAIDE

Uiteindelijk heb ik dus door dit consult mijn baby op een natuurlijke manier kunnen draaien, waardoor ik een prachtige bevalling thuis heb kunnen starten. Kon ik in bad zitten en de geboorte vol vertrouwen mogen beleven. Door andere redenen hebben we het in het ziekenhuis “af moeten maken”, maar ook daar heb ik helemaal vrede mee. Ik ben enorm dankbaar voor deze mogelijkheid, dit consult en Renee haar begeleiding hierin.

Meer vrouwen en vooral verloskundige zouden dit moeten weten zodat er nog op tijd in actie gekomen kan worden.

Echt: onwijs bedankt Renee!