5 TIPS VOOR EEN STUITBEVALLING

In dit blog vind jij 5 waardevolle tips voor een stuitbevalling. Dat jij dit blog leest betekent dat jij een kindje hebt die in stuit ligt. Daarom eerst even de allerbelangrijkste tip. Wist jij dat je door veilige en eenvoudige oefeningen jouw kindje ZELF uit stuit kan krijgen? Dit zijn oefeningen die zorgen voor meer ruimte in je bekken en je kindje krijgt een optimale ligging zodat hij als het ware koppeltje duikt in jouw buik. En, omdat jij die oefeningen combineert met het gebruik van moxa-sticks verhoogt dat de slaginskans naar 80%!

Klik HIER om dirct toegang te krijgen tot deze kans, want dan is een stuitbevalling niet eens meer nodig!

Stuitbevalling overweging

Bij een stuitligging mag jij kiezen of je voor een vaginale stuitbevalling gaat of voor een keizersnede. Ik ben bespecialiseerd in stuitligging en op mijn website vind je hier een keuzemenu met meer informatie over stuitbevalling of keizersnede. Zo kun je misschien een goede keuze maken. Als je dan hebt gekozen voor een stuitbevalling zijn dit jouw tips:

Stuitbevalling tips

  • Vertrouwen. Klinkt logisch he. Maar voel 100% vertrouwen dat jij dit kan. Dat jouw lichaam dit kan. Dat jouw kindje dit kan. Hoe meer vertrouwen jij hebt, hoe meer jij kunt ontspannen. En laat dat nou cruciaal zijn voor een vlotte en fijne bevalling. Dus zorg dat jij vertrouwen hebt in jezelf, in je partner, maar ook in het ziekenhuis waar je bevalt.
  • Zorg dat het ziekenhuis een goed ziekenhuis is, dat jouw vertrouwen geeft. Vraag aan ze hoeveel stuitbevallingen ze doen en in hoeveel % dit ook lukt in plaats van te eindigen in een keizersnede. Vraag dóór. Is elke gyneacoloog zo vrij denkend? Want je hebt keuzevrijheid en kunt wisselen van ziekenhuis. Je bent NIETS verplicht. Er zijn heel veel ziekenhuizen die stuitbevallingen als een variatie op normaal zien en het niet direct bestempelen als een ‘hoog-risico’ bevalling. Dus zorg dat jij daar bevalt!
  • Zorg dat je goed beweegt tijdens de bevalling. Dan daalt je kindje flink in. Doe lunches bijvoorbeeld. Bounce op een skippybal (onder de douche). En verticaal baren zorgt echt voor de meeste ruimte in je bekken. Dus bespreek dat je op handen en knieëen wilt bevallen en of dit ook voor het ziekenhuis goed is. Kies je voor liggend op je rug, dan is bewezen dat je bekken met 28% smaller is dan verticaal.
  • Zorg dat je goed weet wat er kan gebeuren en bedenk wat jij graag zou willen. Zet dit naast elkaar neer en onderzoek of het past of dat elkaar tegenspreekt. Bespreek je wensen met je partner en met je gynaecoloog. Hoe kunnen jullie elkaar vinden in een fijn geboorteplan. Want ondanks dat je medisch bevalt, mag je gewoon een fijne bevalling hebben he! Ook als dat voor jou betekent dat je hele kamer vol staat met lampjes, lichtjes, (led) kaarsjes, geurtje, zoutlamp en ander romantische aankleding. Als dat zorgt voor jouw bubbel, waardoor je kunt ontspannen en je je fijn voelt, dan neem je die hutkoffer mee het ziekenhuis in!
  • Lees ervaringsverhalen, word lid van de facebookgroep stuitbevallingen en kijk naar goede stuitbevallingsfilmpjes op instagram/youtube. Je vindt er enorm veel als je zoekt op ‘breech’. Hoe meer positieve verhalen je ziet en hoort, hoe meer je gelooft dat het kan. We horen in Nederland veel te vaak dat een stuitbevalling gevaarlijk is. Dat is gebaseerd op angst en onwetendheid, dus doe zelf onderzoek en vul je geest met positieve verhalen. En vertel tegen de mensen gewoon niet dat je een stuitbaby hebt, dat bespaart je een hoop goedbedoelde tips!

Voel je heel erg vrij om contact met mij op te nemen als je nog vragen hebt! Mocht je in een vagnale stuitbevalling hebben gehad, ik zou het enorm leuk vinden als jij je vehaal met mij wil delen. Daarmee inspireer je andere moeders weer mee!

JOUW KINDJE ZELF LATEN DRAAIEN? DAT LEER JE HIER!