WAAR WORDEN MOXA-STICKS VAN GEMAAKT?

Moxa sticks of moxasticks, zijn een traditioneel therapeutisch hulpmiddel met een lange geschiedenis in de Chinese geneeskunde. Ze worden gemaakt van gedroogde bladeren van het kruid Artemisia vulgaris, beter bekend als bijvoet of alsem, en zijn een integraal onderdeel van de holistische genezingspraktijk die bekend staat als moxibustion.

Om moxa-sticks te maken, worden de gedroogde bijvoetbladeren zorgvuldig verwerkt en tot cilindrische vormen gerold. De kwaliteit en het niveau van de moxa zijn essentieel voor optimale therapeutische effecten. De hoogste kwaliteit moxa staat bekend als “pure moxa,” terwijl andere soorten “rookvrije moxa,” “rookverminderde moxa” en “rookvrije moxa in stickvorm” bevatten, elk gericht op specifieke behandelingen en individuele voorkeuren.

WAT IS MOXATHERAPIE?

Moxatherapie, beter bekend als moxibustion, is een vorm van warmtetherapie die tot doel heeft de stroom van vitale energie, bekend als Qi, in het lichaam te stimuleren. Deze oude genezingsmethode is gebaseerd op het concept van het balanceren van Yin en Yang, twee complementaire krachten die de functies van het lichaam en de interactie met de omgeving beheersen. Wanneer deze energie├źn in harmonie zijn, wordt aangenomen dat goede gezondheid wordt behouden, terwijl onevenwichtigheden leiden tot verschillende gezondheidsproblemen.

De term “moxa” is afgeleid van het Japanse woord “mogusa,” wat “brandend kruid” betekent. Bij moxibustion / moxatherapie worden de moxa-sticks aangestoken, wat een zachte warmte produceert die vervolgens wordt aangebracht op specifieke acupunctuurpunten of gebieden van het lichaam. Dit proces bevordert de soepele doorstroming van Qi en bloed, met als doel het herstellen van balans en het verlichten van verschillende gezondheidsproblemen.

WAAROM GEBRUIK JR MOXASTICKS ALS JE ZWANGER BENT?

Een van de vele voordelen van Moxasticks en moxatherapie is de interne circulatie verbeterd.

De warmte die wordt gegenereerd tijdens moxatherapie bevordert de bloedcirculatie, wat leidt tot een verbeterde toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar lichaamsweefsels.

Door de moxatherapie op een bepaald acupressuurpunt te gebruiken ontstaat in de baarmoeder en bekken betere circulatie en hierdoor gaat jouw kindje uit stuitligging draaien naar hoofdligging.

Wil jij jouw kindje draaien uit de stuitligging? Lees dan hier meer informatie over hoe jij dat doet of bestel hier direct jouw online consult. Jij ontvangt morgen de moxasticks, waardoor je onmiddellijk je kindje op een natuurlijke manier draait.