Jouw baby ligt in stuitligging in je buik. Met zijn billen naar beneden. Dat is niet wat jij wil. Wat nu? In dit blog lees je handige tips zodat jouw baby uit stuit kan draaien!

Waarom ligt de ene baby in stuit en de andere niet? Ligt het aan de vorm van je baarmoeder, je bekken? Is het toeval? Is het familiair bepaald?

We weten het eigenlijk niet. Je ziet soms dat stuitliggingen in bepaalde families vaker voorkomt. Waarschijnlijk komt dit door de stand van het bekken of de vorm van de baarmoeder. De baby zoekt in de buik de weg op van de minste weerstand. Oftewel, hij gaat zo liggen dat het voor hem fijn ligt, en dat is dan bij die vorm bekken/baarmoeder in een stuitligging.
Maar sommige moeders hebben bij ene kindje wel een stuitkindje en bij een andere zwangerschap niet. Of bij 2 kindjes wel en bij 1 kindje niet. Zeg het maar… waar ligt het dan aan?

We weten wel wat er helpt om de baby’s uit de stuitligging te draaien. Wat jij zelf kunt doen aan een stuitligging leer je hier!

6 TIPS OM BABY IN BUIK UIT STUIT TE LATEN DRAAIEN:

  • Zorg dat je geen hakken draagt, maar draag schoenen met platte zolen
  • Schaf een zwangerschapsbal/fitnessbal aan en wissel met het zitten tussen stoel, bank en de bal
  • Hang niet onderuit in de bank, maar zit liever in kleermakerszit
  • Ga ook eens op handen en knieën zitten en beweeg dan ook je bekken heen en weer
  • Als je rechtop staat ‘houd dan je baby bij je’. Oftewel, zorg voor een rechte houding en kantel je bekken naar achteren zodat je buik minder naar voren uitsteekt
  • Zorg voor voldoende rustmomenten in een dag, zodat jij en je lichaam kunnen ontspannen

En wist jij al dat jij jouw baby zelf kan draaien? Vanaf 32 weken draai jij je baby veilig en makkelijk zelf. Met 80% slagingskans en aanbevolen door gynaecologen en verloskundigen is dit een unieke kans. Wil jij ook dat jouw kindje uit stuit draait? Klik dan hier! 

Je mag me natuurlijk altijd bellen om te overleggen wat jij kunt doen en of het consult wel voor jou geschikt is. Dat vind ik alleen maar leuk!